Ch. 26 2002 LAWS OF MARYLAND

(1) BEFORE ISSUING A BINGO PERMIT, THE COUNTY COMMISSIONERS
SHALL ASCERTAIN:

{I) THE PURPOSE OF THE BINGO GAME; AND
{II) THE INTENDED USE OF RECEIPTS FROM BINGO.

(2) THE COUNTY COMMISSIONERS MAY NOT ISSUE A NEW BINGO
PERMIT FOR BINGO THAT IS TO BE CONDUCTED FOR PROFIT.

REVISOR'S NOTE: This section is new language derived without substantive
change from former Art. 27, § 2569(c)(1), (2), and (4).

-In subsection {a) of this section, the former reference to “operatling]” a
bingo game is deleted in light of the reference to “conduct[ing]” bingo.

In subsection {(b)}(1)(ii} of this section, the reference to the “intended” use of
receipts is added to state expressly what was implied in the former law.

In subsection (b)(2) of this section, the former reference to “January 12,
1995,” is deleted as obsolete.

As to subsection (b) of this section, Ch. 585, Acts of 1995, § 2, provides that
this section does not “affect the right of any person ... that is authorized to
conduct the game of bingo in Washington County for profit on January 11,
1995 ... and the person ... may continue to operate ... as permitted by the
County Commissioners ... but the authorization ... may not be transferred”.

Defined terms: “County commissioners” § 13—2401
“Person” § 1-101

13-2409. PERMIT FEE.
(A) SCOPE OF SECTION.

THIS SECTICN DOES NOT APPLY TO A NONPROFIT ORGANIZATION SEEKING A
BINGO PERMIT.

{B) FEE.

THE COUNTY COMMISSIONERS MAY CHARGE AN ANNUAL FEE NOT EXCEEDING
$5,000 FOR A BINGO PERMIT.

REVISOR’S NOTE: This section is new language derived without substantive
change from former Art. 27, § 259(c)3).

Defined term: “County commissioners” § 13-2401
13-2410. PRIZE LIMITATION.

A PERSON MAY NOT GIVE OR OFFER IN A SINGLE BINGO GAME:
() A MONEY PRIZE EXCEEDING $1,000;
(2} A MERCHANDISE PRIZE EXCEEDING A VALUE OF $1,000; OR
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