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(Il THE DATE BY WHICH THE BOARD MUST RECEIVE THE
RENEWAL APPLICATION FOR THE RENEWAL TO BE ISSUED AND MAILED BEFORE THE
LICENSE EXPIRES; AND

(III) THE AMOUNT OF THE RENEWAL FEE.
(C) APPLICATIONS FOR RENEWAL.

BEFORE THE LICENSE EXPIRES, THE LICENSEE PERIODICALLY MAY RENEW
THE LICENSE FOR AN ADDITIONAL 2-YEAR TERM IF THE LICENSEE:

(1) OTHERWISE IS ENTITLED TO BE LICENSED;
(2) PAYS THE RENEWAL FEE TO THE BOARD; AND

(3) SUBMITS TO THE BOARD A RENEWAL .APPLICATION ON THE FORM
THAT THE BOARD PROVIDES.

(D) CONTINUING PROFESSIONAL COMPETENCY.
THE BOARD SHALL ADOPT REGULATIONS TO:

(1) REQUIRE A DEMONSTRATION OF CONTINUING PROFESSIONAL
COMPETENCY FOR A LICENSEE AS A CONDITION OF RENEWAL OF A LICENSE UNDER
THIS SECTION;

(2) ESTABLISH CRITERIA FOR CONTINUING EDUCATION PROVIDERS;

(3) PROVIDE FOR A TEMPORARY WAIVER OF CONTINUING EDUCATION
UNDER SPECIFIED CIRCUMSTANCES; AND

(4) SET RECORD KEEPING CRITERIA FOR APPROVED CONTINUING
EDUCATION PROVIDERS.

(E) ISSUANCE OF RENEWAL.

THE BOARD SHALL RENEW THE LICENSE OF AND ISSUE A RENEWAL
CERTIFICATE TO EACH LICENSEE WHO MEETS THE REQUIREMENTS OF THIS
SECTION.

REVISOR’S NOTE: This section is new language derived without substantive
change from Art. 89, § 49C(o).

In subsection (c)(2) of this section, the former phrase “set by the Board” is
deleted as surplusage. See § 12-824 of this subtitle.

In subsection (d)(4) of this section, the reference to “continuing education”
providers is substituted for the former reference to “training” providers for
consistency with subsection (d)(2) and (3) of this section.

Defined terms: “Board” § 12-801
“License” § 12-801
“Secretary” § 12-801




