WILLIAM DONALD SCHAEFER, Governor Ch. 3

"Provide hearing aid services" § 8-101
"State" § 1-101

8-306. ISSUANCE OF LICENSE.
(A) NOTICE TO QUALIFIED APPLICANT.

IF AN APPLICANT QUALIFIES FOR A LICENSE UNDER THIS SUBTITLE,
THE BOARD SHALL SEND THE APPLICANT A NOTICE THAT STATES THAT:

(1) THE APPLICANT HAS QUALIFIED FOR A LICENSE; AND

(2) ON RECEIPT OF A $100 LICENSE FEE, THE BOARD WILL
ISSUE A LICENSE TO THE APPLICANT.

(B) ISSUANCE.

ON PAYMENT OF THE LICENSE FEE, THE BOARD SHALL ISSUE A
LICENSE TO EACH APPLICANT WHO MEETS THE REQUIREMENTS OF THIS
SUBTITLE.

REVISOR'S NOTE: Subsection (a)(1l) of this section is new
language added to state expressly that the Board must
give notice to qualified applicants. This addition
conforms to the practice of the Board.

Subsection (a)(2) of this section is new language
derived without substantive change from the first
phrase of former Art. 56, § 516(a) and rephrased as
part of the notice requirement.

Subsection (b) of this section is new language derived
without substantive change from former Art. 56, §
524(3) and, as it related to issuance of licenses, (5)
and the third sentence of § 516(b) and, except for the
first phrase, (a).

Under former Art. 56, §§ 508 through 529, the Board

issued a '"certificate of registration" if an
individual qualified, by examination, to provide
hearing aid services and a "certificate of
endorsement" if an individual qualified without

examination. There were no differences in the rights
or responsibilities of the holders of these
certificates. Therefore, this section refers to
issuance of a "license", regardless of the manner in
which an applicant qualifies. See also the General
Revisor's Note to this article.

Accordingly, the fifth sentence of former Art. 56, §
516(b), which made the fees, procedures, and grounds
for renewal of a certificate of endorsement or
disciplinary action against the holder of a
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