WILLIAM DONALD SCHAEFER, Governor Ch. 3
BEFORE A STATE LICENSE EXPIRES, THE STATE LICENSEE
PERIODICALLY MAY RENEW IT FOR AN ADDITIONAL 2-YEAR TERM, IF THE
STATE LICENSEE:
(1) OTHERWISE IS ENTITLED TO BE LICENSED;

(2) PAYS TO THE STATE BOARD A RENEWAL FEE OF $100;
AND

(3) SUBMITS TO THE STATE BOARD A RENEWAL APPLICATION
ON THE FORM THAT THE STATE BOARD PROVIDES.

(D) ISSUANCE OF RENEWAL.

THE STATE BOARD SHALL RENEW THE STATE LICENSE OF EACH STATE
LICENSEE WHO MEETS THE REQUIREMENTS OF THIS SECTION.

(E) NONTRANSFERABILITY.

A STATE LICENSE TO PROVIDE ELECTRICAL SERVICES IS NOT
TRANSFERABLE.

REVISOR'S NOTE: This section formerly appeared as Art. 56A,
§ 2-310.

The only changes are 1in style.

Defined terms: "Provide electrical services" § 6-101
"State Board" § 6-101 "State license" § 6-101

6-311. INACTIVE STATUS.

(A) IN GENERAL.

THE STATE BOARD SHALL PLACE A STATE LICENSEE ON INACTIVE
STATUS AND ISSUE AN INACTIVE STATUS CERTIFICATE TO THE STATE
LICENSEE, IF THE STATE LICENSEE:

(1) SUBMITS TO THE STATE BOARD AN APPLICATION FOR
INACTIVE STATUS ON THE FORM THAT THE STATE BOARD PROVIDES;

(2) PAYS TO THE STATE BOARD ANY APPLICABLE INACTIVE
STATUS APPLICATION FEE;

(3) EXCEPT FOR THE INSURANCE REQUIREMENTS OF § 6-604
OF THIS TITLE, QUALIFIES FOR AN ACTIVE STATE LICENSE; AND

(4) RETURNS THE STATE LICENSE TO THE STATE BOARD.
(B) PLACEMENT OF INITIAL LICENSE ON INACTIVE STATUS.
THE STATE BOARD SHALL PLACE AN APPLICANT FOR AN INITIAL
STATE LICENSE ON INACTIVE STATUS AND ISSUE AN INACTIVE STATUS
CERTIFICATE TO THE APPLICANT, IF THE APPLICANT:
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