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Subsection (d) of this section is new language derived
from former Art. 56, § 535(b), as that subsection
related to qualified 1licensees, and rephrased in
standard language used to state expressly that which
only was implied in the former law -- i.e., that the
State Board has a duty to renew the 1license of a
qualified State licensee.

Subsection (e) of this section is new language derived
from the second sentence of former Art. 56, § 535(c).

In subsection (c)(2) of this section, the former
reference to payment of the renewal fee "prior to July
1" is deleted as unnecessary in light of the reference
to the June 30 expiration date in subsection (a) of
this section. .

The third sentence of former Art. 56, § 537(a), which
prohibited persons from engaging or offering to engage
or holding themselves out as engaging as master
electricians under an expired and unrestored or
unreinstated license is deleted as unnecessary in
light of the reference to expiration of a State
license in subsection (a) of this section.

As to the requirements for local licensure, see §
2-601 of this title.

. As to the insurance requirements for licensure, see §
2-604 of this title.

Defined terms: "Provide electrical services" § 2-101
"State Board" § 2-101 "State license" § 2-101

2-311. INACTIVE STATUS.

(A) 1IN GENERAL.

THE STATE BOARD SHALL PLACE A STATE LICENSEE ON INACTIVE
STATUS AND ISSUE AN INACTIVE STATUS CERTIFICATE TO THE STATE
LICENSEE, IF THE STATE LICENSEE:

(1) SUBMITS TO THE STATE BOARD AN APPLICATION FOR
INACTIVE STATUS ON THE FORM THAT THE STATE BOARD PROVIDES;

(2) PAYS TO THE STATE BOARD ANY APPLICABLE INACTIVE
STATUS APPLICATION FEE;

(3) EXCEPT FOR THE INSURANCE REQUIREMENTS OF § 2-604
OF THIS TITLE, QUALIFIES FOR AN ACTIVE STATE LICENSE; AND

(4) RETURNS THE STATE LICENSE TO THE STATE BOARD.
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