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Also in subsection (a)(l) of this section, the
reference to "the owner of a site where the landfill
is to be located" 1is substituted for the former
reference to "the permit holder or holders", for
clarity. Since the permit holder of the site where
the landfill is to be located may not have sufficient
interests in or rights to the real property to be able
to grant an option to purchase the site, and the owner
of the site does have those interests in or rights to
the site, the substitution of ‘'"owner" more closely
conforms to the intent of the law.

9-213. SAME -- TERM OF PERMIT.
(A) TERM OF PERMIT.
A PERMIT FOR A LANDFILL SYSTEM EXPIRES ON THE 3RD

ANNIVERSARY OF ITS EPPEE¥I¥E--BAPE DATE OF ISSUE, UNLESS THE
PERMIT IS RENEWED FOR A 3-YEAR TERM AS PROVIDED IN THIS SECTION.

(B) APPLICATION FOR RENEWAL.

BEFORE A PERMIT FOR A LANDFILL SYSTEM EXPIRES, THE PERMIT
HOLDER MAY RENEW IT FOR AN ADDITIONAL 3-YEAR TERM, IF THE PERMIT
HOLDER:

{1) SUBMITS TO THE DEPARTMENT A RENEWAL APPLICATION
ON THE FORM THAT THE DEPARTMENT REQUIRES; AND

(2) OBTAINS THE WRITTEN APPROVAL OF THE DEPARTMENT.

REVISOR'S NOTE: Subsections (a) and (b)(2) of this section
are new language derived without substantive change
from former HE § 9-210(e)(1l) and (2), as those
paragraphs applied to landfill systems.

Subsection (b)(1l) of this section is new language
added to conform to similar references throughout this
subtitle and in conformance with procedures on the
Department.

Throughout this section, the term "landfill system" is
substituted for the former reference to "landfill
refuse disposal system" to avoid incorporating the
defined term "refuse disposal system" into the
provisions of this section.

The former reference to renewing a permit "unless
suspended or revoked by the Department" is deleted as
unnecessary, since this material is covered more
thoroughly by § 9-262 of this subtitle.
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