Ch. 206 2005 LAWS OF MARYLAND

& dI) IS AUTHORIZED TO PRACTICE AS A REGISTERED NURSE AND
HAS SUBMITTED AN INITJAL WRITTEN AGREEMENT TO THE BOARD FOR FORMAL
APPROVAL; OR

& & dII) 1. HAS HAD A WRITTEN AGREEMENT APPROVED BY THE

BOARD;,
@B 2. IS CHANGING PRACTICES OR LOCATIONS; AND

&b 3. HAS SUBMITTED TO THE BOARD FOR FORMAL APPROVAL
A NEW WRITTEN AGREEMENT FOR THE NEW PRACTICE OR LOCATION.

(2) THE BOARD MAY NOT ISSUE A TEMPORARY PRACTICE LETTER TO A

CERTIFIED NURSE PRACTITIONER OR CERTIFIED NURSE-MIDWIFE UNDER
PARAGRAPH (1) OF THIS SUBSECTION UNLESS:

(Iy THE STATE BOARD OF PHYSICIANS HAS RECEIVED A WRITTEN
AGREEMENT SUBMITTED TO THE BOARD FOR FORMAL APPROVAL OF THE SCOPE OF
PRACTICE FOR WHICH THE TEMPORARY PRACTICE LETTER IS REQUESTED; AND

(1) THE STATE BOARD OF PHYSICIANS HAS APPROVED THE
ISSUANCE OF THE TEMPORARY PRACTICE LETTER.

(3) ATEMPORARY PRACTICE LETTER DOES NOT:

(I CREATE ANY INTEREST, RIGHT, OR ENTITLEMENT FOR THE
CERTIFIED NURSE PRACTITIONER, CERTIFIED NURSE-MIDWIFE, OR
COLLABORATING PHYSICIAN THAT EXTENDS BEYOND THE ENDING DATE OF THE
PRACTICE LETTER;

(II) ABROGATE ANY PROCEDURES REQUIRED BY STATUTE OR
REGULATION FOR APPROVAL OF COLLABORATION AGREEMENTS; OR

(1D ESTABLISH ANY FACT OR ANY PRESUMPTION CONCERNING
THE FINAL APPROVAL OF A COLLABORATION AGREEMENT.

[(c)1 (D (1) A temporary license AND TEMPORARY PRACTICE LETTER may
not be renewed.

(2) Unless the Board revokes a temporary license OR _TEMPORARY
PRACTICE LETTER, each temporary license OR TEMPORARY PRACTICE LETTER
expires 90 days after the date of issue.

8-316.

(a) Subject to the hearing provisions of § 8-317 of this subtitle, the Board may
deny a license or grant a probationary license to any applicant, reprimand any
licensee, place any licensee on probation, or suspend or revoke the license of a licensee
if the applicant or licensee:

(30) Violates regulations adopted by the Board OR AN ORDER FROM THE
BOARD; .
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