BLAIR LEE III, Acting Governor 1843

THE PERSON SATISFIES THE KEQUIKEZMENTS OF THIS SECTION.
HOWEVER, THIS SUBSECTICN DOES NOT LIMIT AN INDIVIDUAL WHO,
ON JULY 1, 1978, HOIDS A VALID LICENSE FROM RENEWING THE
LICENSE.

{B) ANY INDIVIDURAL WHO DESIRES A LICENSE TO PRACTICE
AS A MIDWIFE SHALL FILE WITH IHE SEGRETARY BOARD A WRITTEN
APPLICATICN. THE SECKETARY BOARD SHALL DETFRMINE THE FORM
AND CCNTENT OF THE APPLICATION AND MAY REQUIRE A REASONABLE
APPLICATICON FEE.

(C) EACH APFLICANT FOR A LICENSE TO PRACTICE AS A
MIDWIFE SHALL PRESENT TO THE SEGRETARY¥ BOARD, SATISFACTORY
EVIDENCE THAT THE INCIVIDUAL IS:

(n 18 YEARS OLD OR CLDER;
{2) AN INCIVIDUAL OF GOOD MCRAL CHARACTER;

(3) LICENSED IN THIS STATE AS A REGISTERED
NURSE;

(4) CERTIFIED BY THE AMERICAN COLLEGE OF
NURSE-MIDWIVES AS A NURSE MIDWIFE4—ANB.

+5 A-—RISILENT OF THIS-STATES

(D) THE SEERETARY BOARD SHALL ISSUE A LICENSE TO EACH
APPLICANT WHO SATISFIES THE REQUIREMENTS OF THIS SECTION.

£} NI NDIVIDUAL-MAY—BE—LICENSED—AS—A—NIDWIFE—UNDER
FHES ——SUBPITLE—FOLEONING—FHE-EFRECTIVE-DATE-OFE_REGULATIONS
BROMULGATED—UNDER—THE—NURSE——PRACTICE—ACT—AND—ALL—OTHER
APPLICABLE-PROVISIONS—OF—LAWS

4£y (E) NOTWITHSTANDING ANY PROVISION OF THIS
SECTICN OR_SUBTITLE TO THE CONTRARY, THE RESPONSIBILITY FOR
THE LICENSURE OF ALL NURSE MIDWIVES PREVIOUSLY LICENSED BY
THE _SECRETARY 6N-—GR-BIFCRE—JUNE—38,—1978 IS TRANSFERRED TO
THE BOARD OF EXAMINEES CF NURSES AS OF THE EFFECTIVE DATE OF
REGULATICNS PROMULGATEL UNDER THE NURSE PRACTICE ACT ANB—ALL
OIHER-APPLICABLE-—PROVISIONSOF-LAN.

[87.

(a) Any person nct licensed to practice midwifery on
or before July 1, 1924, who shall desire to obtain a
license, shall make written agpplication to the State Board
of Health and shall furnish a certificate of moral character
and a certificate of the applicant's qualifications for
licensure, provided that nothing in this suktitle shall be
construed to prevent any person who is entitled to licensure
under Chapter 94 of the Acts of 1912 from obtaining a
license under the —rprovisions o©f this subtitle, without
examination, provided that any such person not licensed
prior tc July 1, 1924 shall make application for such
license tefore January 1, 19:5.



