1570 LAWS OF MARYLAND [CH. 765

followed by subsequent four (4) year terms. The County Commis-
stoners, however, may remove the chief of police under the provisions
of Section 173, hereof, at any time.

SAID COMMISSIONERS SHALL FROM TIME TO TIME
ESTABLISH A TABLE OF ORGANIZATION FOR THE POLICE
DEPARTMENT, AND IN THIS CONNECTION CREATE SUCH
RANKS BELOW THAT OF CHIEF OF POLICE AS MAY BE
II;)EIS{IS%%TBSLE TO WHICH THEY MAY APPOINT SUITABLE

SEC. 2. And be it further enacted, That this Act shall take effect
June 1, 1963.

Approved April 30, 1968.

CHAPTER 765
(House Bill 190)

AN ACT to repeal and re-enact, with amendments, Section 310 (a)
of Article 6614 of the Annotated Code of Maryland (1957 Edi-
tion), title “Motor Vehicles,” subtitle “Operation of Vehicles Upon
Highways,” permitting the operation upon roads in this State of
over-sized farm equipment, implements of husbandry or motor
vehicles transporting farm equipment or implements of husbandry,
by persons who have obtained permits to do so from a State Rolice
station to issue suech permits THE DISTRICT ENGINEER OF
THE STATE ROADS COMMISSION IN THE AREA INVOLVED
AND AUTHORIZING SAID DISTRICT ENGINEER TO ISSUE
SUCH PERMITS.

SECTION 1. Be it enacted by the General Assembly of Maryland,
That Section 310 (a) of Article 6614 of the Annotated Code of Mary-
land (1957 Edition), title “Motor %Iehicles,” subtitle “Operation of
Vehicles Upon Highways,” be and it is hereby repealed and re-
enacted, with amendments, to read as follows:

310.

(a) No motor vehicle, other than farm equipment and imple-
ments of husbandry, in excess of ninety-six inches in width, in-
cluding the load thereof, except traction engines and any load of
forage crops in connection with harvesting operations where the
distance of hauling is less than two (2) miles on such highways of
the State, shall be operated on any such highway in this State, and
. no traction engine in excess of one hundred inches in width shall
be operated on any such highway, nor shall any motor vehicle
equipped with solid tires be so operated of which the total weight
of vehicle and load per inch in width of each tire as such tires are
rated by the tire manufacturers shall exceed six hundred and fifty
pounds, without the special permission of the State Roads Com-
mission in the case of a road under its jurisdiction, or the per-
mission of the city authorities in the case of a city street, or the
permission of the county authorities in the case of a county high-
" way. Provided, however that nothing in this subsection shall be



