VETOES
MAJOR GEOGRAPHIC AREA OF THE LARGER COUNTIES.

(F) ON COMPLETION OF A CONTINUING EDUCATION COURSE BY A
CERTIFICATE HOLDER, THE ENTITY THAT CONDUCTED THE COURSE OR
THE INSTRUCTOR SHALL ISSUE TO THE CERTIFICATE HOLDER A
DOCUMENT OF COMPLETION THAT STATES THE NUMBER OF
CLASSROOM HOURS OF THAT COURSE.

{(G) THE COMMISSION MAY WAIVE THE REQUIREMENTS OF THIS
SECTION FOR A CERTIFICATE HOLDER IF THE CERTIFICATE HOLDER
SHOWS GOOD CAUSE FOR BEING UNABLE TO MEET THE REQUIREMENTS.

(H) (1) A REAL ESTATE APPRAISER HAS A GRACE PERIOD OF 6
MONTHS AFTER THE CERTIFICATE OF THE REAL ESTATE APPRAISER
EXPIRES IN WHICH TO RENEW IT RETROACTIVELY, IF:

(1) THE REAL ESTATE APPRAISER IS OTHERWISE
ENTITLED TO HAVE IT RENEWED;

() THE COMMISSION DETERMINES THAT THE REAL
ESTATE APPRAISER HAS FAILED TO MEET THE REQUIREMENTS FOR
RENEWAL THROUGH MISTAKE, MISUNDERSTANDING, OR
CIRCUMSTANCE BEYOND THE CONTROL OF THE REAL ESTATE
APPRAISER; AND

(1II) PAYS THE RENEWAL FEE TO THE COMMISSION.

(2) IF A REAL ESTATE APPRAISER RENEWS A CERTIFICATE
WITHIN THE 6-MONTH GRACE PERIOD, THE TERM OF THE RENEWAL
SHALL START THE DAY AFTER THE CERTIFICATE HELD ORIGINALLY BY
THE REAL ESTATE APPRAISER EXPIRED.

- 15.5-512,

: THE COMMISSION SHALL REINSTATE THE CERTIFICATE OF A REAL
. ESTATE APPRAISER WHO HAS FAILED TO RENEW THE CERTIFICATE
- DURING THE REGULAR TERM OF THE CERTIFICATE OR THE GRACE
. PERIOD, IF THE REAL ESTATE APPRAISER:

(1) APPLIES TO THE BOGARD COMMISSION FOR
 REINSTATEMENT WITHIN 2 YEARS AFTER THE CERTIFICATE EXPIRES;

(2) MEETS THE REQUIREMENTS OF § 155-511 OF THIS
_SUBTITLE; AND

(3) IN ADDITION TO THE RENEWAL FEE REQUIRED UNDER §
15.5-511 OF THIS SUBTITLE, PAYS TO THE COMMISSION A
REINSTATEMENT FEE OF $25.

15.5-513.
(A) A CERTIFIED REAL ESTATE APPRAISER SHALL PLACE THE
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