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question. Do you want to put your inquiry
now?

DELEGATE WHITE: Yes, Mr. Presi-
dent. It is the same area concerned. I would
like to have clarification officially. I will
give this example. The committee makes a
majority report to the committee as a
whole. There is a minority made up of 20
per cent of the committee. I understand
that. But in the event a proposal is voted
down by a majority of a committee which
is considering the proposal, then if there is
a minority of 20 per cent, would this mi-
nority have opportunity to express its views
to the Convention or would the action of
the majority of that committee leave the
proposal in committee? Would a proposal
which is turned down by a majority of the
committee properly come before this Con-
vention? This is the question I wanted an-
swered, if possible.

I understand, of course, that any member
of the Convention may offer a motion which,
- if approved by a majority of this Conven-
tion, can force any committee to discharge
a particular proposal. But is an item dead
if the majority of the committee votes it
down?

THE PRESIDENT: I am not certain
that I understand your inquiry but, as I
understand it, I believe it is covered by
Rule 30 [32]. Are you familiar with that
rule, Delegate White?

DELEGATE WHITE: Yes.

THE PRESIDENT: If I understand
your inquiry, you are asking whether if a
committee majority determines not to re-
port a particular proposal, is there any
means by which the sponsor of the proposal
or anyone else can have it brought to the
floor? The answer is yes.

The proceeding is under Rule 30 [32].

The sponsor or any other delegate after
one day’s session notice could move the
committee report with or without recom-
mendation, and if he was supported in that
motion by a majority of all the delegates,
72, then the proposal would be reported to
the floor with or without committee recom-
mendation.

Does that answer your inquiry?
DELEGATE WHITE: Yes, thank you.

THE PRESIDENT: Implicit in your
question perhaps was the procedure if the
majority reports a proposal or a recom-
mendation pertaining to the same subject
matter. It would be possible for any dele-
gate, including the sponsor of the proposal
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adversely reported on, to move an amend-
ment to the committee recommendation and
have it brought to the floor in that way.

Delegate White, in view of that answer,
do you still wish to present your Motion
No. 3?

DELEGATE WHITE: No, I do not.

THE PRESIDENT: You wish to with-
draw it? ‘

DELEGATE WHITE: Yes.

THE PRESIDENT: Motion No. 3 is
withdrawn.

DELEGATE BENNETT: Mr. Chairman.
THE PRESIDENT: Mr. Bennett.

DELEGATE BENNETT: Is the motion
or request to bring a proposal to the floor
which has not been either approved or dis-
approved by a committee, debatable?

THE PRESIDENT: I would think so.
You mean the motion referred to in Rule
30 [32]7?

DELEGATE BENNETT: Yes, sir.

THE PRESIDENT: Yes, I would think
it would be debatable and treated as any
other motion. Any further inquiry? There
was distributed today and you should have
on your desk the memorandum listing the
names of convention personnel and their
salaries, This is the memorandum that, with
a few minor changes to update it, was made
public several weeks ago, when it was
given to the Committee on Rules, Creden-
tials and Convention Budget, and is the one
which I referred to last Friday and said
would be ready.

There is also on your desk a memo-
randum from me to each delegate enclosing
a copy of a letter from the District Di-
rector of Internal Revenue with respect to
the inclusion for income tax purposes of
the expense allowance of delegates. I sug-
gest that you read the letter very care-
fully. I would like to add that it seems to
me that the letter does not fully answer
several of the inquiries which some of the
delegates had in mind and I have requested
the District Director of Internal Revenue
for an elaboration, This pertains particu-
larly to the deductibility of the expenses of

- delegates who are commuting on a daily

basis.

Are there any announcements by com-
mittee chairmen?

DELEGATE KOSS: Mr. Chairman,



