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The Charter is silent as to hcw the appointing officer shall comply

vith t.he/ aforesoing requirement. The present method is by aénding to your Commission

a partly vritten and partly printed paper called, in one instance, "the entry ticket"

and the other t.ho cha.n.ge ticht" In your letter of December 6, 1950, you refer to

r £ ] - F

thenl tickets as 'docmnt_n", and say:

,

"It is essential that the above described documents
bear the-signature of the appointing officer * ® 8,

"It appears to us that, under the City Charter, the

appointing pover with respect to the City Comptroller's
office rests with the City Comptroller. In other vords,

ve feel that the City Comptroller should sign all such
documents. We are not certain of his authority to
delegate this power, At the present time the following
individuals sign documents for the various branches of the
City Comptroller's Office.”

You then name the Budget Director, t.t_:e'(nuqf of the Central Payroll Bureau, the
Buporintondent of the Bureau of Markets, the auperviwr of" H.micipal Telephone !xchange,
the City Purchasing Agent and the Deputy Co-ptroller. You requut. this of‘fice to

advise you of the legal requirements in the premises,

As you point out, the appointing officer in several of the departments
of the City governiment is a Board consisting of nine persons in the case of the
Department of Mui:ation-(soctim 91), seven persons in the Department of Recreation

end Parks (Section 94), and five persoms in the Department of Aviation (S8ection 137).

While it is true that the appointing g‘tfﬁcer,\hcthor he be an individual or a Board,
nhould exercise ﬁ:e diuro'tig‘u imlnﬁ in ;kiu an cppoi;xtnt;t in the Classified
Cﬁ:’y Service, it does not follow that the report of his or 1t; action to the City
aoruce_co-uixon must be signed by the appointiig ‘Gfficer vhere he is an individual,.
or vy uch m of-the Board where the "appointing officer" is a Board, The Charter
dou not roqniro, 1n the case ot the anrhcnt of lﬂueation, for mtmo, that each
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'-cq-un.qa s mtm report of his or its wtion, stating in *P rmrt that 1t 1s
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